domingo, 30 de mayo de 2021

EL PAISATGE


El paisatge és el gènere pictòric on es representa un conjunt visual natural o urbà. El cel acostuma a estar inclòs en la selecció realitzada per l'artista, la llum i els fenòmens naturals poden esdevenir el motiu de l'obra.



La nit estelada (neerlandès: De sterrennacht) és una pintura a l'oli realitzada per Van Gogh el 1889, actualment exposada al Museu d'Art Modern de Nova York.



New York Street with Moon, 1925, oli sobre tela, Georgia O'Keeffe, col.lecció Carmen Thyssen-Bornemisza..

Els vostres treballs:












STOP MOTION. TALLER DEL MUSEU DEL CINEMA

 L'stop-motion és una tècnica d'animació que consisteix en capturar fotografies consecutives d'un objecte movent-lo una mica entre fotografia i fotografia de manera que, visualitzant-les ràpidament, hom creu que l'objecte es mou. Generalment, es denominen animacions d'stop-motion totes aquelles animacions que no són realitzades amb dibuixos animats (també anomenades animació tradicional 2D), ni tampoc creades completament dins l'ordinador (animació 3D), sinó que s'han creat a partir d'imatges de la realitat. Així doncs, l'stop-motion es fa servir per a produir moviments animats de qualsevol objecte, tant si és rígid com modelable: joguines, blocs de construcció, ninots articulats, personatges creats amb plastilina... També es desenvolupen animacions en stop-motion força interessants amb altres materials, com ara la sorra, els retalls de paper o els guixos sobre terra i parets.


Podríem definir aquesta manera d'animar com animació en estat pur, ja que es construeix el moviment fotograma a fotograma, manipulant l'objecte o el ninot amb les pròpies mans, de manera progressiva, cap endavant, sense cap mena de possibilitat de retrocés.

Els vostres stop motion fets en el taller organitzat pel Museu del Cinema de Girona:









jueves, 6 de mayo de 2021

EL FOTOMUNTATGE. LA COMPETÈNCIA DIGITAL PER A CREAR IMATGES.



Hannah Höch
(Gotha, Alemanya, 1 de novembre de 1889-Berlín, 31 de maig de 1978) va ser una artista plàstica i fotògrafa alemanya integrada en el moviment dadà que va utilitzar com a manera d'expressió el fotomuntatge. Fou considerada pionera en aquesta tècnica fotogràfica.


Els vostres treballs:


















DISSENY D'UN CARTELL PER A INCENTIVAR LA LECTURA AL CENTRE

 Exemples fets per l'alumnat