miércoles, 25 de mayo de 2022

GÈNERES ARTÍSTICS. EL RETRAT I L'AUTORETRAT


ARTISTA DE REFERÈNCIA: ANDY WARHOL


Andrew Warhola, més conegut com a Andy Warhol, va néixer el dia 6 d'agost de 1928 a Pittsburgh, Pennsilvània, i va morir el 22 de febrer de 1987 a Nova York.


Va ser un pintor estatunidenc i una figura central del moviment conegut com a pop art. Després d'una reeixida carrera com a il·lustrador comercial, Warhol es va fer famós en tot el món pels seus treballs com a pintor, cineasta, productor musical, escriptor i escultor. 

Warhol va utilitzar mitjans diferents per crear les seves obres, com el dibuix a mà, la pintura, el gravat, la fotografia, la serigrafia, l'escultura, el cine i la música. El Museu Andy Warhol en la seva ciutat natal, Pittsburgh, Pennsilvània, conserva una àmplia col·lecció permanent d'art. Resulta ser el museu més gran dels Estats Units dedicat a un sol artista.

El treball de Warhol, malgrat les múltiples crítiques oposades, ha estat objecte de nombroses exposicions, llibres i pel·lícules després de la seva mort. En general, Warhol és reconegut com un dels artistes més famosos del segle xx, de manera que va aconseguir molt més que el que havia estat el seu gran somni: «Ésser famós durant 15 minuts».

AUTORETRAT


RETRAT DE MARILYN MONROE










L'ESTACIÓ DE TREN DE LLAGOSTERA

 1A




1B


1C








EL CÒMIC

 1A

1B

1C



DISSENY D'UN CARTELL PER A INCENTIVAR LA LECTURA AL CENTRE

 Exemples fets per l'alumnat